Hogeschool Windesheim versnelt en vereenvoudigt storage en back-up

Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheim versnelt en vereenvoudigt storage en back-up Hogeschool Windesheim

Om de storage- en back-up processen te versnellen, startte hogeschool Windesheim een marktoriëntatie die leidde tot een Europese aanbesteding. De hbo-opleidingsinstelling koos na een grondige evaluatie van alle aanbiedingen voor onze dienstverlening en producten van NetApp en Commvault.

De snelheid van back-up en restore is drastisch verhoogd, mede door de inzet van flash-technologie. We hebben op dat gebied een enorme winst geboekt. Verder kunnen we dankzij het moderne licentiemodel van Commvault een ongelimiteerd aantal VM’s back-uppen, wat zeer kosteneffectief is.

Robert Slagter Projectleider

Voordelen voor Hogeschool Windesheim

Windesheim en de experts van DMP verzorgden gezamenlijk de implementatie van de nieuwe omgeving, die begon met de migratie van applicaties en data. Daarbij profiteerde de hogeschool onder meer van de geavanceerde deduplicatiemogelijkheden van het nieuwe systeem. “Daardoor is de beschikbare capaciteit optimaal te benutten en blijven we flexibel voor wat betreft groei in de toekomst”, zegt Slagter. Verder zorgde DMP in deze fase voor het ontwerp en de configuratie, waarna de IT-afdeling van Windesheim zelf het beheer overnam. Het beheer is door de nieuwe omgeving sterk vereenvoudigd, mede doordat er nu één centrale omgeving voor back-up en storage is gebouwd. De voorbereidingen op de implementatie zijn eind oktober 2016 gestart en de implementatie is in februari 2017 afgerond.

Het vereenvoudigde beheer is niet het enige grote voordeel, stelt Slagter vast. “Ook de snelheid van back-up en restore is drastisch verhoogd, mede door de inzet van flash-technologie. We hebben op dat gebied een enorme winst geboekt. Verder kunnen we dankzij het moderne licentiemodel van Commvault een ongelimiteerd aantal VM’s back-uppen, wat zeer kosteneffectief is. Verder beschikken we over bewezen technologie, wat voor de beheerders een plezier is om mee te werken. Ook is het een groot voordeel dat DMP ons eerste aanspreekpunt is voor issues waar onze eigen beheerders niet direct uitkomen.”

Meer weten? Neem contact op met

Perry van der Weijden

CEO +31882356655
Neem contact op

Meer cases Alle cases