Case

Oranje-Nassau Energie (ONE)

Case Oranje-Nassau Energie (ONE)

Wellicht verwacht je het niet, maar bij de winning van brandstoffen zoals olie en gas speelt IT een zeer belangrijke, zo niet cruciale rol. Hans de Haan, IT Manager bij ONE-Dyas, legt uit hoe dat precies zit: “Om te weten waar precies gas in de grond zit moet onderzoek worden gedaan. Schepen vergaren seismische data op zee, en generen hiermee modellen van aardlagen. Deze modellen bestaan uit grote hoeveelheden data die door onze geologen worden gebruikt in krachtige applicaties. Analyses die op deze data worden gedaan, zijn cruciaal in het inschatten of ergens bruikbaar gas te winnen is.”

Dat is één belangrijke factor waarom IT belangrijk is voor ONE-Dyas – een andere is de gaswinning zelf. “De gaswinning op productieplatformen gaat 24 uur per dag door. Op een productieplatform zitten honderden sensoren die onder andere de druk en temperatuur op verschillende plekken in het proces meten en hoeveel kuub gas er door de pijplijn komt. Ook die data moet verwerkt worden om analyses op los te kunnen laten. Productie engineers kunnen zien wat iedere sensor meet. Op basis daarvan worden beslissingen genomen over de gaswinning, de lifetime van het platform en de  stabiliteit van de infrastructuur,” vertelt De Haan.

Dat we al bijna 30 jaar klant zijn, zegt eigenlijk al genoeg.

Hans de Haan. IT Manager IT Manager

Diverse projecten met Pink Elephant

Pink Elephant is de partij die zorgt dat de IT-infrastructuur van ONE-Dyas stabiel is en goed functioneert. Naast IT-beheer voert Pink Elephant met ONE-Dyas verschillende projecten uit. “Zo hebben we recent een nieuw fysiek servercluster opgebouwd. Inmiddels hebben we meer dan honderd (virtuele) servers, vergeleken met acht servers zeven jaar geleden.” Ook heeft Pink Elephant ONE-Dyas begeleid met de migratie naar Office 365, waarmee ONE-Dyas in de cloud kan werken. “Het helpt ons om sneller en efficiënter te werken en collega’s vinden het prettig dat ze op verschillende devices toegang hebben tot hun bestanden,” aldus De Haan. Andere projecten waar Pink Elephant aan heeft gewerkt met ONE-Dyas zijn een datacenterverhuizing, Wi-Fi-apparatuur upgrade, gebruik van OneDrive, Skype for Business en een volledige backup in Azure. “Gezamenlijk kijken we naar wat we nog meer kunnen doen en verbeteren in de toekomst. Hiervoor hebben we een roadmap gemaakt voor de komende paar jaar waar in staat welke projecten we nog willen uitvoeren.”

Download de case over Oranje-Nassau Energie

Meer weten? Neem contact op met

Perry van der Weijden

CEO +31882356655
Neem contact op

Meer cases Alle cases