Diversiteit

Diversiteit

Diversiteitsbeleid Pink Elephant

Pink Elephant streeft er naar voor iedereen een aantrekkelijke werkgever te zijn. Dit doen wij door het bieden van gelijke kansen en het creëren van een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en kan uitkomen voor de eigen identiteit. Vakbekwaamheid staat binnen Pink Elephant voorop. De juiste medewerker op de juiste plek. Geaardheid, leeftijd, geslacht, opvattingen of culturele of sociale achtergrond spelen daarbij geen rol. Zo werken we aan een inclusieve organisatie.

We streven er binnen Pink Elephant naar het diverse talent binnen onze organisatie optimaal te benutten. Het traineeship dat Pink Elephant sinds 2016 aanbiedt aan kandidaten met diverse studieachtergronden, is een voorbeeld van hoe wij jong talent ontwikkelen. Ook zonder IT-studie-achtergrond maken wij het talent zo mogelijk onze organisatie in te stromen. Dit heeft gezorgd voor een toename van de instroom van vrouwelijke collega’s onder de 30 jaar.

Ook faciliteert Pink Elephant gemiddeld iedere vijf jaar een leiderschapsprogramma om (aankomende) leidinggevenden leiderschapsvaardigheden aan te leren. Dergelijke initiatieven hebben er toe geleid dat momenteel 38% van de MT-leden vrouw is. Daarnaast is 50% van de MT-leden momenteel jonger dan 40 jaar.

Er stromen bij Pink Elephant jaarlijks nieuwe collega’s in met een niet-westerse migratie-achtergrond. Dit gebeurt veelal door “natuurlijke instroom”. Ook is Pink Elephant aangesloten bij de Rotterdamse Douwers, een organisatie die jongeren uit verschillende lagen van de samenleving, met verschillende culturen en achtergronden, een handje op weg helpt. Bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Dit kan binnen Pink Elephant zijn maar ook bij andere organisaties. Voor meer informatie over dit initiatief, kijk HIER

Aangezien wij onze medewerkers niet vragen hun culturele achtergrond te melden kan Pink Elephant hier geen cijfers over tonen. Wat we wel kunnen aangeven? Dat er sinds enkele jaren halal vlees op onze befaamde BBQ ligt. En dat vinden we binnen Pink net zo vanzelfsprekend als de falafel burger die ook op de BBQ ligt voor onze vegetarische/veganistische collega’s!

Binnen Pink Elephant geloven we er in dat diversiteitsbeleid niet bestaat uit een doelstellingenlijstje. Demografische ontwikkelingen veranderen immers blijvend. Diversiteitsbeleid is binnen Pink Elephant iets van iedere dag, een open blik naar de wereld om ons heen.