Over Pink

MVO

Een continu proces van verbeteringen

Over Pink MVO Een continu proces van verbeteringen

We voelen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de impact die onze producten, diensten en bedrijfsactiviteiten hebben op mens en milieu. Het streven naar duurzaamheid door zorgvuldige afwegingen te maken is voor ons niet meer dan normaal. We doen dat op verschillende vlakken:

Sponsoring MHC HBS

Pink Elephant is sinds eind 2022 hoofdsponsor van MHC HBS (Houdt Braef Standt) in Bloemendaal. Pink Elephant ondersteunt de sportieve missie van HBS onder meer door het beschikbaar stellen van 6 Volkswagen Up’s voor de topspelers van HBS. Daarnaast zijn we ook prominent aanwezig op het veld.

 

Ga naar de site van HBS

Adoptie weesolifantjes

Pink Elephant heeft twee weesolifantjes geadopteerd via Vrienden van de Olifant. De twee olifantjes heten Mosi (in Zambia) en Naleku (in Kenia).

Over Vrienden van de Olifant

Vrienden van de Olifant is een non-profitorganisatie op het gebied van natuurbescherming die zich inzet voor de bescherming van Aziatische en de Afrikaanse olifanten en in het bijzonder voor weesolifantjes. Juist nu de olifantenpopulatie zo laag is, is de verzorging van de weesolifantjes ontzettend belangrijk. De verzorging is gericht op de lange termijn en draagt bij aan instandhouding van de populatie.

De bescherming van olifanten is heel hard nodig. Olifanten worden enorm bedreigd door ivoorstropers, door het inkrimpen van hun leefgebieden en door de toeristenindustrie. Er worden nog steeds babyolifantjes bij hun moeder weggehaald, waarbij de moeder ‘zo nodig’ wordt doodgeschoten. Olifanten vormen de hoeksteen van het ecosysteem. Zonder olifanten zullen verschillende planten- en diersoorten niet overleven. Zonder hulp zullen er over een tiental jaren alleen nog olifanten in dierenparken te zien zijn. Wij vinden het belangrijk dat in het wild levende olifanten ook voor de generaties na ons behouden blijven.

Vrienden van de Olifant zet zich in voor de bescherming van olifanten en in het bijzonder voor weesolifantjes, die na hun redding, verzorgd en begeleid worden naar een zelfstandig leven bij een in het wild levende kudde.

Ga naar de site van Vrienden van de Olifant

Partnership BeSeSaka en Pink

Pink is sinds enige tijd een partnership aangegaan met BeSeSaKa: een organisatie die kinderen stimuleert om te gaan boksen en faciliteert in het naar school gaan in Bukom, Ghana. De stichting is opgericht door James, hij is zelf geboren in Bukom en heeft door een scholarship een opleiding kunnen volgen in de Verenigde Staten en woont nu in Denemarken. Daar heeft hij deze stichting opgericht, om kinderen uit zijn geboortedorp te leren boksen en hen ook de kans te geven om naar school te gaan.

Pink Elephant werkt hierbij samen met ons Deense zusterbedrijf Delegate.

Lees meer over BeSeSaKa

Green IT

We gaan op zoek naar de meest duurzame oplossing voor u als klant. Dat doen we door al in een van de eerste gesprekken waarin we uw IT-behoefte onderzoeken, ook aandacht te besteden aan duurzaamheid.

Omdat 95% van onze footprint bestaat uit de energie die we in het datacentrum gebruiken, werken we samen met een partner met een actief milieubeleid en ISO-gecertificeerd energiemanagementsysteem. Dit centrum gebruik zo’n 20% minder energie dan andere datacenters.

De hardware die we inzetten is duurzaam geproduceerd en getransporteerd. Tijdens het gebruik draagt het bij aan de verlaging van het energieverbruik, en na afloop van de levensduur kan de hardware worden gerecycled: een gecontroleerde gesloten kringloop.

Gebruik van hardware IT-producten houdt niet op na de eerste gebruiker. Door herinzet verlengen we de levenscyclus.

Groene manier van werken

Intern komt ons duurzaamheidsbewustzijn onder andere tot uiting in het stimuleren van thuiswerken waardoor onze medewerkers minder autokilometers rijden en minder in de file staan. Een groot deel van onze mensen reist met het openbaar vervoer.

En: voor het overleggen met klanten of partners kiezen we regelmatig virtuele oplossingen.

Verder zijn er nog legio zaken waarin we bewuste keuzes maken zoals bijvoorbeeld zo in mogelijk -dubbelzijdig- printen, gescheiden afval inzamelen, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruiken. Dingen die gelukkig inmiddels gewoon zijn.

Social Return

Ook is Pink Elephant aangesloten bij de Rotterdamse Douwers, een organisatie die jongeren uit verschillende lagen van de samenleving, met verschillende culturen en achtergronden, een handje op weg helpt. Bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Dit kan binnen Pink Elephant zijn maar ook bij andere organisaties. Voor meer informatie over dit initiatief, kijk HIER.

 

Wilt u meer weten over ons MVO-beleid?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mark de Lange

Neem contact op met

Mark de Lange

Board Member The Digital Neighborhood +31882356655