Over Pink

MVO

Een continu proces van verbeteringen

Over Pink MVO Een continu proces van verbeteringen

We voelen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de impact die onze producten, diensten en bedrijfsactiviteiten hebben op mens en milieu. Het streven naar duurzaamheid door zorgvuldige afwegingen te maken is voor ons niet meer dan normaal. We doen dat op verschillende vlakken:

Green IT

We gaan op zoek naar de meest duurzame oplossing voor u als klant. Dat doen we door al in een van de eerste gesprekken waarin we uw IT-behoefte onderzoeken, ook aandacht te besteden aan duurzaamheid.

Omdat 95% van onze footprint bestaat uit de energie die we in het datacentrum gebruiken, werken we samen met een partner met een actief milieubeleid en ISO-gecertificeerd energiemanagementsysteem. Dit centrum gebruik zo’n 20% minder energie dan andere datacenters.

De hardware die we inzetten is duurzaam geproduceerd en getransporteerd. Tijdens het gebruik draagt het bij aan de verlaging van het energieverbruik, en na afloop van de levensduur kan de hardware worden gerecycled: een gecontroleerde gesloten kringloop.

Gebruik van hardware IT-producten houdt niet op na de eerste gebruiker. Door herinzet verlengen we de levenscyclus.

Groene manier van werken

Intern komt ons duurzaamheidsbewustzijn onder andere tot uiting in het stimuleren van thuiswerken waardoor onze medewerkers minder autokilometers rijden en minder in de file staan. Een groot deel van onze mensen reist met het openbaar vervoer.

En: voor het overleggen met klanten of partners kiezen we regelmatig virtuele oplossingen.

Verder zijn er nog legio zaken waarin we bewuste keuzes maken zoals bijvoorbeeld zo in mogelijk -dubbelzijdig- printen, gescheiden afval inzamelen, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruiken. Dingen die gelukkig inmiddels gewoon zijn.

Social Return

Ook is Pink Elephant aangesloten bij de Rotterdamse Douwers, een organisatie die jongeren uit verschillende lagen van de samenleving, met verschillende culturen en achtergronden, een handje op weg helpt. Bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Dit kan binnen Pink Elephant zijn maar ook bij andere organisaties. Voor meer informatie over dit initiatief, kijk HIER

Wilt u meer weten over ons MVO-beleid?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mark de Lange

Neem contact op met

Mark de Lange

Directeur Nederland +31882356655