5 praktische tips voor NIS2 compliance

5 praktische tips voor NIS2 compliance

Het belang van NIS2 is veel organisaties inmiddels wel duidelijk. Maar waar te beginnen? De experts van Pink Elephant geven 5 praktische tips op weg naar NIS2-compliance die uw organisatie nu kan implementeren of checken.

Leg een goede basis

Een goede basis is essentieel om te voldoen aan NIS2. Wij geven u daarom de volgende vijf tips voor NIS2 mee:

Risicoanalyse

Het pad naar verbeterde cybersecurity begint met een grondige risicoanalyse. Het is belangrijk om te beginnen met het identificeren van uw meest kritische systemen, applicaties en infrastructuur. Evalueer de kwetsbaarheid voor cyberaanvallen en de impact van mogelijke incidenten.

Bedrijfscontinuïteit

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat is zeker het geval met dataprotectie. U zorgt natuurlijk al voor een goede backup, maar zorg ook voor goede processen en procedures voor noodherstel. Heeft u daar hulp bij nodig. Onze Back-up en Disaster Recovery diensten zijn op maat gemaakt om u naadloos door dergelijke uitdagingen te loodsen.

Training

Het gros van de cybersecurity incidenten wordt nog altijd veroorzaakt door de medewerker zelf. Een verkeerd document geopend, op een slechte link geklikt… Phishing, ransomware en malware worden steeds slimmer. Zorg dat elke medewerker volledig op de hoogte is van het IT-beleid en de procedures, en dit ook naleeft. Ons PinkAdopt-programma is speciaal ontworpen om medewerkers uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om cybersecuritybedreigingen te herkennen en te mitigeren.

Multifactor Authenticatie

Zeker voor klanten van Pink Elephant is multifactor authenticatie bekend terrein. Verhoog de veiligheid van online toegankelijke accounts met multifactor authenticatie, een cruciale stap.

Respons

Een proactieve benadering in incidentenbeheer is niet optioneel maar essentieel. Ontwikkel effectieve responsplannen en zorg voor nauwkeurige en tijdige registratie. Wij staan klaar om u door dit proces te leiden, met oplossingen die zijn afgestemd op de unieke behoeften van uw organisatie.

Natuurlijk zijn dit initiële stappen, en de weg naar volledige NIS2-compliance is uitgebreid. Er blijven altijd meer lagen om te verkennen en te versterken. Onze experts staan voor u klaar en staan u met raad en daad bij.

Het voordeel van de nieuwe aanpak is dat we kunnen aantonen dat – met de data die in de cloud worden opgeslagen – het mogelijk is om na een calamiteit de gegevens en systemen snel weer te herstellen

Het voordeel van de nieuwe aanpak is dat we kunnen aantonen dat – met de data die in de cloud worden opgeslagen – het mogelijk is om na een calamiteit de gegevens en systemen snel weer te herstellen
Jos van Baal Manager Product Development
Bekijk de case