Starter

Young Potentials aan het woord

Starter Young Potentials aan het woord

Testimonial Nathan

Waarom heb je uiteindelijk voor Pink Elephant gekozen?
De gemoedelijke en open sfeer sprak mij aan. Je kunt jezelf zijn en krijgt de ruimte om je eigen pad te vinden. Ik kan in mijn eigen tempo werken en leren en doe dit tegelijkertijd samen met collega’s. Je daagt elkaar uit en zo leer je alleen maar meer.

Je bent nu drie maanden bezig, is dit wat je verwacht had?
Het bevalt goed tot nu toe! Sommige dingen kunnen denk ik wat effectiever, maar dat heeft ook te maken met het feit dat het Young Potential Programma een nieuw programma is. Voor mij heeft het goed uitgepakt allemaal. Ik vreesde dat geen enkele klant met een onervaren medewerker zou willen werken en ik daardoor niks te doen zou hebben. Gelukkig is dit niet het geval, intussen ben ik al op 3 verschillende projecten werkzaam geweest, waaronder ONE, waar ik meer dan alleen servicedesk heb gedaan.

Daarnaast krijg ik ook goede aansturing van senior medewerkers, je merkt dat zij het leuk vinden om onervaren medewerkers aan boord te krijgen en te begeleiden. Ze gooiden me wel in het diepe, maar ik was niet verloren op zee. Er was altijd hulp aanwezig en richtlijnen werden aangegeven.

Sluit het opleidingstraject aan bij je verwachtingen? Het opleidingstraject is gevarieerd. Je krijgt technische opleidingen maar ook opleidingen die gericht zijn op processen in bedrijven, zoals ITIL, SCRUM en Agile. Als je te maken krijgt met verschillende organisaties is het prettig om deze verschillende werkmethodes te kunnen toepassen. Ook is het goed dat we MTA certificaten behalen, zo kun je kijken wat je leuk vindt en hier je MCSA op aansluiten.

Werkend leren vind ik het belangrijkst, het ervaring opdoen op de werkvloer. Ik heb het idee dat ik in de afgelopen 3 maanden bijna net zoveel heb geleerd als tijdens een halfjaar stage. Ik kan het iedereen aanraden!

Heb je al een idee welke kant je zou willen opgroeien?
Ik vind netwerkbeheer erg leuk. Het is wel een beroep dat enorm in verandering is door bijvoorbeeld cloud computing. Het menselijke aspect binnen cybersecurity spreek me ook erg aan. De gebruikers van ICT-systemen zijn de zwakste schakel binnen een netwerk. Hoe kun je dit het beste aanpakken en mensen hiervan bewust maken, dat lijkt me interessant.