Pink Elephant weer genomineerd als Service-Integrator v/h Jaar

Pink Elephant weer genomineerd als Service-Integrator v/h Jaar

Pink Elephant is weer genomineerd voor een Computable Award in de categorie Service Integrator van het Jaar! Die categorie is zeg maar de belangrijkste categorie van de Computable Awards.

Zojuist werd het artikel geplaatst op de site van de Computable. Er waren 36 aanmeldingen dit jaar. De voordacht van Pink voor de verbetering van de samenwerking met en de uitrol van een nieuwe werkplek tijdens de coronacrisis bij De Nederlandse Loterij heeft de laatste ronde gehaald.

Achtergrond

De nieuwe werkplek werd uitgerold volgens het Microsoft Autopilot white glove-principe. Dit komt erop neer dat de nieuwe werkplek beter wordt voorbereid door de IT-afdeling, zodat de gebruiker sneller aan de slag kan. Want er hoeven niet eerst talloze Windows Updates en applicaties geïnstalleerd te worden. Pink Elephant leverde ook de nieuwe laptops (Windows en Mac) en deed de white glove voorbereiding in de hardwarestraat in Naarden.

De uitrol van de nieuwe werkplek vond plaats tijdens de coronacrisis. De medewerkers van de Nederlandse Loterij en Pink Elephant werkten thuis. Hierop is ingespeeld door het organiseren van sessies voor kleine groepen gebruikers in de kantine van het gebouw van de Nederlandse Loterij in Rijswijk. In groepen van ongeveer 10 mensen werd uitgelegd wat de nieuwe werkplek inhield, werden tips voor efficiënt werken gegeven en dergelijke. Natuurlijk werden ook de nieuwe laptops uitgereikt. Pink Elephant had ook een animatiefilmpje gemaakt om de voordelen van de nieuwe werkplek nog eens op een rij te zetten.

Zo zijn in een paar weken de medewerkers van de Nederlandse Loterij voorzien van hun nieuwe werkplek. Dit hele traject is eigenlijk foutloos verlopen. En dat gaf vertrouwen om samen verder te blijven gaan.

De nieuwe werkplek wordt nu periodiek voorzien van updates. Bijvoorbeeld de uitrol van Windows Hello werd door de gebruikers erg positief ontvangen. Het realiseren van.de updates wordt in sprints gedaan, volgens het Agile-principe.

Verder heeft Pink Elephant ook de netwerk infrastructuur in Rijswijk vernieuwd met WiFi6 oplossingen van partner Extreme Networks. Iets wat na de coronacrisis ongetwijfeld meer gebruikt gaat worden dan momenteel, maar ook deze uitrol is erg succesvol geweest.

Een ander spannend traject was het uitfaseren van een Citrix-omgeving voor een aantal specifieke applicaties. Na een grondige opschoning van de applicaties, heeft Pink Elephant een nieuwe omgeving op basis van Microsoft Windows Virtual Desktop gebouwd. Deze migratie is inmiddels succesvol afgerond.

Computable Awards

De genomineerden in de categorie Service-Integrator van het Jaar dit jaar zijn:

 • Centralpoint
 • ICT Group
 • Ictivity
 • ilionx
 • myBrand
 • OGD
 • Pink Elephant
 • Qualogy
 • TeamValue
 • RoboRana
 • SURF

Stemmen kan vanaf 5 juli. De winnaar wordt bekend gemaakt op 2 november.