Maak kennis met Microsoft 365 Copilot

Maak kennis met Microsoft 365 Copilot

Maak kennis met Microsoft 365 Copilot Maak kennis met Microsoft 365 Copilot

Vlieg mee naar Microsoft 365 Copilot

In onze snel veranderende wereld speelt Artificial Intelligence (AI) een belangrijke rol. Sterker nog, AI transformeert ons dagelijks leven en onze manier van werken. Een revolutionaire grote stap in deze transformatie is de introductie van Microsoft 365 Copilot. We verkennen de impact van Microsoft 365 Copilot op moderne werkplekken en illustreert hoe het onze interactie met technologie en de uitvoering van dagelijkse taken fundamenteel verandert.

Op deze pagina gaan we dieper in op:

  • Wat is Microsoft 365 Copilot?
  • Hoe werkt Copilot met Microsoft 365 applicaties

Wat is Microsoft 365 Copilot? 

De introductie van Microsoft 365 Copilot is een significante mijlpaal in de integratie van AI in de werkplek. Ontstaan uit een ambitieuze samenwerking tussen Microsoft en OpenAI, is deze AI-assistent naadloos geïntegreerd in het Microsoft 365-ecosysteem. Waaronder de bekende en populaire applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Copilot en uw organisatie 

Microsoft 365 Copilot combineert de kracht van large language models (LLM’s) met de data van uw organisatie. Hiermee heeft u een tool in handen die verder gaat dan alleen intelligentie en assistentie. Copilot is namelijk verbonden met de data van uw organisatie. Van het schrijven en bewerken van documenten tot het analyseren van complexe datasets en het automatiseren van repetitieve taken. Copilot is ontworpen om de productiviteit te verhogen en gebruikers in staat te stellen zich te concentreren op wat echt belangrijk is. Een enorme meerwaarde voor iedere organisatie.

Een belangrijk aspect van Microsoft 365 Copilot is de manier waarop de gebruiker interacteert met de tool. Gebruikers communiceren met Copilot alsof het een collega is. Of het nu gaat om het samenstellen van een rapport, het plannen van een vergadering of het navigeren door complexe datasets: Copilot begrijpt en reageert op een manier die intuïtief en toegankelijk is voor iedereen, ongeacht hun technische vaardigheden.

Wilt u meer weten over Microsoft 365 Copilot en wat dit voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via +31 88 235 66 55.

Copilot en Microsoft Office 365 applicaties 

Microsoft 365 Copilot transformeert de manier waarop we werken met een uitgebreide reeks functionaliteiten. Gevoed door de geavanceerde AI-technologie onderscheidt Copilot zich door zijn diepe integratie in de Microsoft 365-omgeving. Dat maakt het een krachtige en veelzijdige tool. De veelzijdigheid van Microsoft 365 Copilot komt duidelijk naar voren in zijn samenwerking met verschillende Microsoft 365-applicaties. Elk van deze applicaties heeft unieke mogelijkheden die worden verbeterd door de integratie met Copilot. 

  • Word Copilot: In Microsoft Word helpt Copilot bij het creëren van inhoud, het verbeteren van de schrijfstijl en het aanpassen van de toon. Stel je voor dat je een rapport moet schrijven; Copilot kan niet alleen helpen met het initiëren van de tekst, maar ook suggesties doen om je argumenten te versterken en de consistentie te verbeteren. Het kan zelfs de toon van de tekst aanpassen, van formeel naar informeel, afhankelijk van het doel van het document. 
  • Excel Copilot: In Excel wordt Copilot een krachtige partner voor data-analyse. Het kan helpen bij het identificeren van trends, het maken van voorspellingen en het genereren van visuele representaties van data, zoals grafieken en tabellen. Bijvoorbeeld, als je vraagt om een analyse van verkoopgegevens, kan Copilot niet alleen de gegevens uitsplitsen, maar ook inzichtelijke conclusies trekken en deze presenteren in een overzichtelijke vorm. 
  • PowerPoint Copilot: Voor gebruikers van PowerPoint is Copilot een onmisbare hulp bij het ontwerpen van presentaties. Het kan helpen bij het omzetten van een geschreven document in een visueel aantrekkelijke presentatie, compleet met relevante afbeeldingen en goed gestructureerde informatie. Copilot kan zelfs sprekersnotities toevoegen om de presentatie vlotter te laten verlopen. 
  • Outlook Copilot: In Outlook wordt e-mailbeheer een stuk eenvoudiger met Copilot. Het kan lange e-mailthreads samenvatten, belangrijke berichten markeren en zelfs suggesties doen voor antwoorden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een efficiëntere communicatie. 
  • Teams Copilot: Voor Teams-gebruikers wordt samenwerking verbeterd door Copilot. Het kan vergaderingen samenvatten, actiepunten identificeren en zelfs helpen bij het plannen en organiseren van toekomstige bijeenkomsten. Dit maakt Teams niet alleen een communicatieplatform, maar ook een hulpmiddel voor effectief teambeheer. 

Meer weten over Microsoft 365 Copilot? Vul dan het formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het voordeel van de nieuwe aanpak is dat we kunnen aantonen dat – met de data die in de cloud worden opgeslagen – het mogelijk is om na een calamiteit de gegevens en systemen snel weer te herstellen

Het voordeel van de nieuwe aanpak is dat we kunnen aantonen dat – met de data die in de cloud worden opgeslagen – het mogelijk is om na een calamiteit de gegevens en systemen snel weer te herstellen
Jos van Baal Manager Product Development
Bekijk de case