werken bij

System Engineer

Werken bij een organisatie die je verantwoordelijkheid, doorgroeimogelijkheden en vertrouwen biedt? Waar je gerust een potje kan poolen of Fifa spelen in de pauze? Waar je geen deel uitmaakt van een urenfabriek?

werken bij System Engineer Werken bij een organisatie die je verantwoordelijkheid, doorgroeimogelijkheden en vertrouwen biedt? Waar je gerust een potje kan poolen of Fifa spelen in de pauze? Waar je geen deel uitmaakt van een urenfabriek?

Als System Engineer bij Pink Elephant wil je geen brandjes blussen maar uitgedaagd worden door actief bij te dragen aan transities, migraties en upgrade projecten. Hierbij zal je met de nieuwste (cloud) technologieën werken.

Pink Elephant beheert de infrastructuren van verschillende klanten met een totale grote van zo’n 12.000 (mobiele) werkplekken. Samen met zo’n 170 collega’s, die zowel in onze vestigingen Den Bosch en Naarden als bij klanten werkzaam zijn, zorg jij ervoor dat deze klanten een optimaal werkende IT-infrastructuur hebben. Dit door o.a. bij te dragen aan migraties, transities en upgrade projecten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

  • Waarborgen van de infrastructurele continuïteit van onze klanten;
  • Signaleren van problemen en knelpunten en adviseren van klanten aangaande innovatie en structurele oplossingen;
  • Schrijven van voorstellen tot infrastructurele wijzigingen;
  • Managen van klantverwachtingen door correcte en tijdige communicatie;
  • Zorgen voor een up-to-date klantbeheerdocumentatie.

Pink Elephant heeft al jarenlang een uitstekende reputatie. Alle Pinkers werken dagelijks aan het behoud van deze reputatie. En dit verwachten wij ook van jou. Wij willen dat je meedenkt met de klant, ook out of the box als jij vindt dat dat noodzakelijk is. Ons motto is niet voor niets Expect More. Expect Pink. Van ons krijg je de verantwoordelijkheid, ruimte en vrijheid om jouw werk inhoudelijk zelfstandig uit te voeren. Mocht je hulp nodig hebben, dan trek je zelf aan de bel. Mochten collega’s hulp nodig hebben, dan help jij hen. Dat is een automatisme wat zorgt voor een hele fijne werkomgeving.

Daarnaast faciliteren wij jou in je persoonlijke ontwikkeling door het aanbieden van opleidingen bij onze eigen Pink Academy, kennissessies gegeven door collega’s en diverse doorgroeimogelijkheden. Een Pinker verdient een mooi salaris, krijgt 28 vakantiedagen met de mogelijkheid om er 20 bij te kopen, kan gebruik maken van een lease- en mobiliteitsregeling en krijgt een laptop. Maar het allerbelangrijkst vinden wij dat alle Pinkers met plezier werken want alleen dan halen wij het beste bij elkaar naar boven

Testimonial Martijn Soesbergen

“We hebben hier een mooie mix van jonge gasten zoals ik, en de oudgedienden met veel kennis waar we van kunnen leren,” aldus System Engineer Martijn.

Martijn over werken bij Pink Elephant:

Wat sprak je aan in Pink Elephant?
Bij Pink Elephant is het werk erg gevarieerd. Hier heb je tal van taken voor verschillende klanten uit diverse branches en je bent vrijer in het uitvoeren van je werkzaamheden. Dat varieert van risico-inschattingen van changes beschrijven in de taal van de klant tot het daadwerkelijk uitvoeren van de changes, soms zelfs op locatie bij de klant. Ook het stukje adviesvoering, meedenken met de klant hoe je het beste zijn probleem kan oplossen, dat sprak me aan. Je bent niet alleen technisch uitvoerend bezig maar geeft ook advies en dat wordt gewaardeerd. De informele sfeer onderling is ook erg prettig, het is luchtig en er is ruimte voor humor – het hoeft niet altijd bloedserieus te zijn. Er is geen strakke hiërarchische structuur, je bent elkaars gelijke hier.

Wat is er zo leuk aan je werk?
Als System Engineer werk je met uiteenlopende technieken om zaken voor klanten te beheren. In de basis zijn klanten hetzelfde maar bij iedere klant zijn er enkele afwijkende zaken of is er maatwerk. De diversiteit zit in de opbouw en in de keuzes die zijn gemaakt, die zijn bij iedere klant anders. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen charme. Dat zorgt ook voor leuke variatie in je werk. Binnenkort wordt een klant overgedragen naar beheer, naar ons dus, en ik ben degene die die overdracht mee gaat regelen. Zoals documentatie en iedereen bijpraten over de klantomgeving zodat we allemaal up-to-date zijn. Het is een belangrijke taak met veel verantwoordelijkheid, ik ben blij dat ik van mijn manager de kans krijg om dit te mogen doen.

Wat is je ambitie?
Pink Elephant biedt voldoende doorgroeimogelijkheden, dat maakt het ook aantrekkelijk om hier langere tijd te blijven werken. Ik ben er nog niet helemaal over uit welke richting ik in wil. Waarschijnlijk richting consultancy, of technisch projectleider, iets in die richting. Gelukkig krijg ik van mijn manager ook de ruimte om dat te ontdekken. Ook als ik een opleiding wil volgen of een certificaat wil halen is die mogelijkheid er. Als je aangeeft waar je naartoe wil groeien, geeft Pink Elephant je die ruimte.

Hoe vindt je de sfeer op kantoor?
Gezellig en informeel. Je bent elkaars sparringpartner als het ware, collega’s zijn altijd onderling bereid om uitleg te geven of mee te denken over hoe het beste een probleem op te lossen. Ook de borrels en kwartaalmeetings zijn erg leuk, iedereen kletst met elkaar. Het zegt ook iets over het bedrijf, als ze zorgen voor een goede sfeer en dat er tijd en moeite in zulke dingen wordt gestoken. Ook vanuit collega’s wordt er vanalles georganiseerd, zoals een ski-trip maar ook wekelijkse yoga- en bootcamplessen die collega’s zelf geven. Die bootcamp doe ik ook aan mee, je wordt in een uur flink afgemat maar bent achteraf blij dat je het hebt gedaan. Je leert je collega’s op een andere manier kennen omdat je het een keer niet over werk hebt. Het feit dat het collega’s zijn die dergelijke activiteiten organiseren zegt veel over de onderlinge betrokkenheid en saamhorigheid, die is groot bij Pink Elephant.