werken bij

System Engineer

Werken bij een organisatie die je verantwoordelijkheid, doorgroeimogelijkheden en vertrouwen biedt? Waar je gerust een potje kan poolen of Fifa spelen in de pauze? Waar je geen deel uitmaakt van een urenfabriek?

werken bij System Engineer Werken bij een organisatie die je verantwoordelijkheid, doorgroeimogelijkheden en vertrouwen biedt? Waar je gerust een potje kan poolen of Fifa spelen in de pauze? Waar je geen deel uitmaakt van een urenfabriek?

Als System Engineer bij Pink Elephant wil je geen brandjes blussen maar uitgedaagd worden door actief bij te dragen aan transities, migraties en upgrade projecten. Hierbij zal je met de nieuwste (cloud) technologieën werken.

Pink Elephant beheert de infrastructuren van verschillende klanten met een totale grote van zo’n 12.000 (mobiele) werkplekken. Samen met zo’n 170 collega’s, die zowel in onze vestigingen Den Bosch en Naarden als bij klanten werkzaam zijn, zorg jij ervoor dat deze klanten een optimaal werkende IT-infrastructuur hebben. Dit door o.a. bij te dragen aan migraties, transities en upgrade projecten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

  • Waarborgen van de infrastructurele continuïteit van onze klanten;
  • Signaleren van problemen en knelpunten en adviseren van klanten aangaande innovatie en structurele oplossingen;
  • Schrijven van voorstellen tot infrastructurele wijzigingen;
  • Managen van klantverwachtingen door correcte en tijdige communicatie;
  • Zorgen voor een up-to-date klantbeheerdocumentatie.

Pink Elephant heeft al jarenlang een uitstekende reputatie. Alle Pinkers werken dagelijks aan het behoud van deze reputatie. En dit verwachten wij ook van jou. Wij willen dat je meedenkt met de klant, ook out of the box als jij vindt dat dat noodzakelijk is. Ons motto is niet voor niets Expect More. Expect Pink. Van ons krijg je de verantwoordelijkheid, ruimte en vrijheid om jouw werk inhoudelijk zelfstandig uit te voeren. Mocht je hulp nodig hebben, dan trek je zelf aan de bel. Mochten collega’s hulp nodig hebben, dan help jij hen. Dat is een automatisme wat zorgt voor een hele fijne werkomgeving.

Daarnaast faciliteren wij jou in je persoonlijke ontwikkeling door het aanbieden van opleidingen bij onze eigen Pink Academy, kennissessies gegeven door collega’s en diverse doorgroeimogelijkheden. Een Pinker verdient een mooi salaris, krijgt 28 vakantiedagen met de mogelijkheid om er 20 bij te kopen, kan gebruik maken van een lease- en mobiliteitsregeling en krijgt een laptop. Maar het allerbelangrijkst vinden wij dat alle Pinkers met plezier werken want alleen dan halen wij het beste bij elkaar naar boven

Testimonial Martijn Soesbergen

“We hebben hier een mooie mix van jonge gasten zoals ik, en de oudgedienden met veel kennis waar we van kunnen leren,” aldus System Engineer Martijn.

Martijn over werken bij Pink Elephant:

Wat sprak je aan in Pink Elephant?
Bij Pink Elephant is het werk erg gevarieerd. Hier heb je tal van taken voor verschillende klanten uit diverse branches en je bent vrijer in het uitvoeren van je werkzaamheden. Dat varieert van risico-inschattingen van changes beschrijven in de taal van de klant tot het daadwerkelijk uitvoeren van de changes, soms zelfs op locatie bij de klant. Ook het stukje adviesvoering, meedenken met de klant hoe je het beste zijn probleem kan oplossen, dat sprak me aan. Je bent niet alleen technisch uitvoerend bezig maar geeft ook advies en dat wordt gewaardeerd. De informele sfeer onderling is ook erg prettig, het is luchtig en er is ruimte voor humor – het hoeft niet altijd bloedserieus te zijn. Er is geen strakke hiërarchische structuur, je bent elkaars gelijke hier.

Wat is er zo leuk aan je werk?
Als System Engineer werk je met uiteenlopende technieken om zaken voor klanten te beheren. In de basis zijn klanten hetzelfde maar bij iedere klant zijn er enkele afwijkende zaken of is er maatwerk. De diversiteit zit in de opbouw en in de keuzes die zijn gemaakt, die zijn bij iedere klant anders. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen charme. Dat zorgt ook voor leuke variatie in je werk. Binnenkort wordt een klant overgedragen naar beheer, naar ons dus, en ik ben degene die die overdracht mee gaat regelen. Zoals documentatie en iedereen bijpraten over de klantomgeving zodat we allemaal up-to-date zijn. Het is een belangrijke taak met veel verantwoordelijkheid, ik ben blij dat ik van mijn manager de kans krijg om dit te mogen doen.

Wat is je ambitie?
Pink Elephant biedt voldoende doorgroeimogelijkheden, dat maakt het ook aantrekkelijk om hier langere tijd te blijven werken. Ik ben er nog niet helemaal over uit welke richting ik in wil. Waarschijnlijk richting consultancy, of technisch projectleider, iets in die richting. Gelukkig krijg ik van mijn manager ook de ruimte om dat te ontdekken. Ook als ik een opleiding wil volgen of een certificaat wil halen is die mogelijkheid er. Als je aangeeft waar je naartoe wil groeien, geeft Pink Elephant je die ruimte.

Hoe vindt je de sfeer op kantoor?
Gezellig en informeel. Je bent elkaars sparringpartner als het ware, collega’s zijn altijd onderling bereid om uitleg te geven of mee te denken over hoe het beste een probleem op te lossen. Ook de borrels en kwartaalmeetings zijn erg leuk, iedereen kletst met elkaar. Het zegt ook iets over het bedrijf, als ze zorgen voor een goede sfeer en dat er tijd en moeite in zulke dingen wordt gestoken. Ook vanuit collega’s wordt er vanalles georganiseerd, zoals een ski-trip maar ook wekelijkse yoga- en bootcamplessen die collega’s zelf geven. Die bootcamp doe ik ook aan mee, je wordt in een uur flink afgemat maar bent achteraf blij dat je het hebt gedaan. Je leert je collega’s op een andere manier kennen omdat je het een keer niet over werk hebt. Het feit dat het collega’s zijn die dergelijke activiteiten organiseren zegt veel over de onderlinge betrokkenheid en saamhorigheid, die is groot bij Pink Elephant.

Testimonial Keith Farzan

'Als System Engineer ben je de ogen en oren van het bedrijf in het veld.'

Keith over werken bij Pink Elephant:

Keith begon bij Pink Elephant als ambitieuze System Engineer. Hij vertelt je wat hem aanspreekt aan werken bij Pink Elephant en hoe hij Pink Elephant hem helpt door te groeien van System Engineer naar Office 365 Specialist.

Uitdagende projecten die bij je passen
Toen ik startte bij Pink Elephant als System Engineer heb ik zelf twee maanden bij het beheerteam mogen zitten. Vanuit daar heb ik een aantal grote klanten bediend met het uitvoeren van incidenten, changes en het schrijven van RFC’s. Er wordt gekeken naar je eigen kwaliteiten en voorkeuren voordat je op een project wordt gezet. Dat is typerend voor Pink Elephant.

Allerlei mogelijkheden om door te groeien
Ik heb gekozen voor Pink Elephant vanwege de persoonlijke aanpak, de mogelijkheden om je te ontwikkelen en het vertrouwen dat je krijgt van je manager. Mijn eigen ambitie? Doorgroeien naar een Office 365 specialist functie. Pink Elephant geeft me de tijd en middelen die hiervoor nodig zijn. Samen met mijn manager heb ik een mooi opleidingsplan opgesteld, waarin mijn doelen staan beschreven en de stappen die ik moet zetten om ze te bereiken. Er staan er bijvoorbeeld certificeringen in om te behalen – zo verwacht ik op korte termijn twee certificeringen te behalen op het gebied van Skype for Business. Ook de projecten waar ik aan werk sluiten aan bij mijn ambitie.

Veel contact met collega’s
Elke dag is anders! Ik ben gedetacheerd, dat betekent dat ik bij de klanten op locatie werk. Toch voel ik dat ik onderdeel ben van Pink Elephant, ook omdat ik regelmatig met andere collega’s aan projecten werk. Daarnaast heb ik veel contact met collega’s; of het nou is voor technische zaken, een vraag over een certificering of gewoon om bij te praten. Ook zie je elkaar op de events die Pink organiseert: altijd gezellig!

Ben je geïnspireerd door dit verhaal en wil je ook als System Engineer of Office 365 Specialist aan de slag bij Pink Elephant? Solliciteer op een van onze vacatures en wie weet werk jij binnenkort samen met Keith op projecten bij onze klanten.

Testimonial Michiel van Delft

'Je bent vrij je te ontwikkelen en zelf je loopbaan vorm te geven. '

Michiel over werken bij Pink Elephant:

Michiel van Delft sloot zich eind 2016 aan bij het team van Pink Elephant. Nog voor hij goed en wel drie maanden in dienst was mocht hij namens Pink Elephant naar het Citrix Summit 2017 in Anaheim, Californië. Een droom die uitkwam! “Tijdens mijn sollicitatie gaf ik aan dat het een droom was om ooit zo’n summit bij te wonen. Dat ie zó snel in vervulling zou gaan had ik niet verwacht!”, grijnst Michiel. In deze blog vertelt hij je alles over het summit en natuurlijk de reis.

Van de bucketlist af
Eind vorig jaar kreeg ik van mijn leidinggevenden bij Pink Elephant het geweldige nieuws dat ik een item van mijn bucketlist mocht gaan afstrepen: het bijwonen van het Citrix Summit 2017 in Anaheim!

Herinner je je die ochtend dat het KNMI alle kleuren van de regenboog had afgegeven en het zó geijzeld had dat je op de snelweg niet harder kon dan 50km/u? Nou, dat was dus de ochtend van mijn vertrek. Gelukkig bereikte ik Schiphol net op tijd en kon ik gelijk het vliegtuig in. Na een vlucht van 11 uur stapte ik uit op een zonnig en warm Airport LAX, Los Angeles. De volgende dag had ik een dagje vrij en bezocht ik een aantal beroemde stranden langs de westkust van Californië, zoals Huntington en Newport Beach.

Opening Summit en Keynote
Op 9 januari was het dan zo ver; de opening van het summit. ‘s Ochtends vroeg werd er afgetrapt met de keynote. Carlos Satorius, Executive Vice President Sales stak van wal door te melden dat er c.a. 4000 bijwoners bij het summit zijn, waarvan meer dan de helft bestond uit Citrix medewerkers. Sterker nog, een kwart van het voltallige Citrix-personeel was bij het Summit aanwezig.

Satorius werd afgelost door Kirill Tatarinov, de CEO van Citrix die sinds januari 2016 aan het roer staat. Kirill gaf een mooie speech over hoe de technologie van Citrix grensverleggend werkt voor de innovaties en nieuwe technieken van Red Bull Racing in de Formule 1. Zo kunnen Red Bull engineers bij het circuit werken aan optimalisaties aan de auto’s, terwijl ze erg intensieve CAD-applicaties gebruiken die gehost worden in het datacenter; voorheen was dat niet mogelijk langs het circuit vanwege een trage internetverbinding en matige hardware, aldus Kirill.

Interessante sessies
Vervolgens was mijn agenda propvol gepland met allerlei interessante sessies over gebruik en combineren van Citrix technologie om eindklanten de mooiste propositie te kunnen bieden. De sessie “Designing and deploying Citrix on Azure” vond ik een van de meest interessante sessies die ik bijgewoond heb. De kracht van Azure was helder: het verminderen van investeringen met en de schaalbaarheid en kostenefficiëntie van het platform werden duidelijk uitgelegd.

IoT op de werkvloer
In deze sessie over het Internet of Things werd gesproken over het belang van het integreren van alle connected apparaten die we beschikbaar hebben. Connecting the dots, om zo uiteindelijk zowel privé als zakelijk ons leven makkelijker en efficiënter te maken. Citrix schetste een beeld van het doktersbezoek van de toekomst met geïntegreerd IoT. Voordat je bij de dokter binnen bent zijn je medisch dossier en recent afgehaalde recepten al geopend, omdat zijn agenda weet dat je een afspraak hebt. De dokter kan dan veel meer met jou bezig zijn in plaats van met het scherm. Citrix gaf een mooie demo van de software OctoBlu, waarmee je flows kan aanmaken en hierdoor gemakkelijk apparaten en services met elkaar kan verbinden, zelfs als ze niet dezelfde ‘taal’ spreken. Het doktersbezoek is één voorbeeld: het integreren van verschillende IoT oplossingen biedt eindeloos veel mogelijkheden!

“We have to overcome the boundaries we have created ourselves by putting technology in place without connecting the dots first.”

Experimenteren op de beurs
Tussen de sessies door heb je op het summit de vrijheid om hands-on ervaring met de producten te krijgen. Op de demo-sandbox, waar je de nieuwste Citrix technologieën kon uitproberen, mocht ik met een VR-bril en controller middels een game rondlopen op de maan: zo cool! Alles draaide, vanzelfsprekend, op een Citrix-omgeving die verderop stond. Elke dag werd, schijnbaar volgens Citrix traditie, afgesloten met een groot feest. Lange dagen, korte nachten en vroege ochtenden zorgen ervoor dat ik niet echt meer uitgerust thuiskwam dan toen ik vertrok. I blame the jetlag J.

Dromen en ambities: je moet ze uiten!
Het was een geweldige reis en ik vond het super om hierbij aanwezig te mogen zijn! Mijn verhaal bewijst dat je je dromen en ambities moet delen – je weet maar nooit wanneer je werkgever je de kans biedt ze waar te maken. De kans die Pink Elephant mij bood heb ik met beide handen aangegrepen en optimaal gebruik van gemaakt. Pink Elephant, bedankt!