Hessing Supervers sluit vijfjarig outsourcingcontract met Pink Elephant

Hessing Supervers sluit vijfjarig outsourcingcontract met Pink Elephant

Zwaagdijk / Naarden, 21 januari 2016 – Hessing Supervers, producent van panklare groenten, AGF-specialiteiten, maaltijdsalades, verse sappen en bewerkt fruit, heeft een vijfjarig outsourcingcontract gesloten met Pink Elephant. De IT-dienstverlener neemt het volledige tweede- en derdelijnsbeheer op zich. Door een belangrijk deel van de IT uit te besteden, wil de versonderneming zich nadrukkelijker op zijn corebusiness richten. Het contract wordt met ingang van 1 februari 2016 geëffectueerd.

Hessing is de afgelopen jaren sterk gegroeid, zowel nationaal als internationaal. Mede hierdoor heeft de onderneming besloten de focus op zijn business verder te versterken. Een direct gevolg van die keuze is dat de IT-afdeling van Hessing zich, vanwege de zeer kritische productieprocessen en hoge kwaliteitseisen, straks alleen nog op het eerstelijnsbeheer richt. Het tweede- en derdelijnsbeheer wordt uitbesteed aan Pink Elephant. Het outsourcingcontract omvat alle server- en netwerkactiviteiten, zoals het onderhoud van de back-ups, het monitoren van het netwerk en het uitvoeren van updates. Voordat het contract ingaat, vernieuwt Pink Elephant eerst de hardware van Hessing.

outsourcing

Beheer ontzorgen

Patrick Rentenaar is teamleider ICT van Hessing en operationeel verantwoordelijk. Hij legt uit waarom de versspecialist juist voor Pink Elephant heeft gekozen: “Via verschillende ICT-projecten hadden we al jaren goed contact. Vanuit die ervaring hebben we Pink Elephant gevraagd een voorstel te doen. Hessing is onder andere door overnames de afgelopen jaren flink gegroeid. Vooral de kennis binnen onze beheerafdeling bleef hierbij achter. Daarom zochten we een IT-partner die onze onderneming en productieprocessen kent, om ons op dit punt volledig te ontzorgen. Naast een miljoenenbedrijf zijn we ook een minutenbedrijf. We kunnen ons in de productielijnen nog geen minuut tijdsverlies veroorloven. Vandaar dat het eerstelijnsbeheer bij Hessing zelf blijft. Maar het tweede- en derdelijnsbeheer dragen wij de komende vijf jaar vol vertrouwen over aan Pink Elephant.”

Kennis en creativiteit

Pink Elephant verheugt zich op de samenwerking met Hessing, dat verschillende vestigingen en productielocaties heeft in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. “Mede omdat binnen het bedrijf diepgaande IT-kennis ontbreekt, kiest Hessing ervoor samen te werken met Pink Elephant. Wij zijn kennisleider op het gebied van bedrijfsinnovatie en bedrijfsverandering. Onze expertise delen we via advies en IT-dienstverlening met Hessing. Zodoende kunnen zij hun kennis en creativiteit binnen de eigen organisatie naar bedrijfsresultaten vertalen. Een passend advies en kwalitatief hoogwaardige IT-dienstverlening gaan bij ons hand in hand”, aldus Jan-Dirk Krispijn, directeur Outsourcing van Pink Elephant.

Meer weten? Neem contact op met

Armand Hettinga

Accountmanager +31613908113
Neem contact op

Gerelateerde artikelen