Pink Elephant start met NEN7510 certificering

Pink Elephant start met NEN7510 certificering

Informatiebeveiliging is een niet meer weg te denken en zelfs verplicht aandachtspunt voor iedere Zorginstelling. Alle zorginstellingen in Nederland moeten immers aan de Inspectie Gezondheids Zorg (IGZ) kunnen aantonen dat zij beschikken over de juiste vorm en norm van informatiebeveiliging.

Pink Elephant, als specialist van IT-oplossingen voor de Zorgsector, is gestart met het verkrijgen van een NEN7510 certificering. Pink Elephant beschikt al over de ISO27001® en ISO9001® certificeringen.

Door naast deze ISO27001® en ISO9001® norm haar dienstverlening ook conform NEN7510 te certificeren is het aantoonbaar dat Pink Elephant informatiebeveiliging voor de zorg volgens de meest vooraanstaande en strenge normen voor u heeft ingericht.

De NEN7510 norm biedt u een aantal voordelen

  • U leert uw beveiligingsrisico’s kennen en kunt hier preventief op inspelen.
  • U krijgt een praktisch kader om uw informatiebeveiliging in te richten conform de wettelijke eisen rond het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).
  • De NEN 7510 helpt u het aantal beveiligingsincidenten te verminderen.
  • Met de NEN 7510 laat u aan zowel zorgverzekeraars als patiënten zien dat de gegevens bij u in goede handen zijn.
  • Hiermee voldoet u aan de eisen van het ministerie van VWS of van uw klanten met betrekking tot informatiebeveiliging in de zorg.
  • NEN 7510-certificering biedt onafhankelijke zekerheid omtrent uw interne controles en geeft intern en aan externe partijen zoals patiënten en zorgverzekeraars aan dat de informatiebeveiliging goed geborgd is.
  • Het NEN 7510-certificaat vormt het onafhankelijke bewijs dat de risico’s voor uw organisatie kritisch zijn onderzocht, beoordeeld en beheerd en tegelijkertijd de processen, procedures en documentatie voor gegevensbeveiliging zijn geformaliseerd.
  • Door middel van de NEN 7510-checklist en het regelmatige beoordelingsproces kunt u uw prestaties op de voet volgen en continu verbeteren.

Meer weten? Neem contact op met

Armand Hettinga

Accountmanager +31613908113
Neem contact op

Gerelateerde artikelen