Starter

Young Potentials aan het woord

Starter Young Potentials aan het woord

Cheyenne - Testimonial

Hoe ben je in de IT terecht gekomen?
Van jongs af aan ben ik veel bezig met computers en techniek. Na school dook ik gelijk achter de computer. Later ging ik meer problemen oplossen, uitzoeken waarom de WiFi het niet deed of een laptop niet goed werkte. Dat vond ik erg interessant, hoe dingen werken en hoe je problemen oplost. Na mijn studie Podium- en Evenemententechniek, wat uiteindelijk niet helemaal mijn ding was, ben ik me meer gaan verdiepen in de IT met als doel om daar iets in te gaan doen. Zo heb ik Pink Elephant gevonden, via een YouTube filmpje waarin de processtandaard ITIL werd uitgelegd. Op de website zag ik het Young Potential Programma, een traineeship om opgeleid te worden tot IT-er. Precies wat ik zocht!

Hoe bevalt het traineeship?
Sinds mijn indiensttreding vijf maanden geleden heb ik ontzettend veel nieuwe dingen geleerd en al een paar certificaten behaald. Qua kennis groei je enorm, zeker als je geen IT-opleiding hebt gevolgd. Pink Elephant geeft je de ruimte om je te ontwikkelen en te onderzoeken welke richting je in wilt. De grootste uitdaging was het opnemen van nieuwe kennis: je moet bereid zijn om alles te leren en er tijd in te steken. Wat voorkennis over servers en Citrix bijvoorbeeld komt goed van pas. Je wordt goed begeleid door je manager en collega’s, iedereen is bereid om je te helpen als je iets vraagt. Dat is erg prettig. Ook sinds ik op mezelf woon is het traineeship goed te combineren met alles wat daar bij komt kijken. Ik heb genoeg vrije tijd over om te kickboxen, salsadansen en andere leuke dingen te doen.

Hoe ziet een dag als trainee er uit?
Je begint op de servicedesk, waar je telefonisch verzoeken van Pinkers en klanten afhandelt. Dat varieert van een wachtwoord resetten tot problemen met de internetverbinding oplossen, of uitzoeken waarom een Citrix-sessie vastloopt. Het is erg gevarieerd. En omdat wij als trainees net beginnen weten we nog niet alles en hebben we veel contact met onze collega’s. Zij geven uitleg of lopen een proces stap voor stap met je door. Je bent dagelijks bezig met leren, incidenten oplossen, rechten toekennen, enzovoorts. Er moet ook gestudeerd worden: wanneer er tijd is hebben we de mogelijkheid om dat onder werktijd te doen. Maar uiteindelijk leer je het beste in de praktijk, door te doen.

Hoe bevalt Pink Elephant als werkgever?
Heel goed! Het valt me op dat er veel activiteiten voor medewerkers worden georganiseerd, zoals de wekelijkse bootcamp en binnenkort een korte ski-trip. Ook wordt er écht uitgepakt met bijvoorbeeld borrels en de introductieweek. Sowieso is de sfeer bij Pink Elephant erg goed, de collega’s zijn erg vriendelijk en open. Onbewust (en soms wél bewust) promoot ik Pink Elephant al in mijn vriendengroep, als ik er achter kom dat ze iets in IT studeren of die richting in willen. Ik ben heel blij dat ik Pink Elephant heb gevonden en mij hier verder mag ontwikkelen in NOC of Cybersecurity. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen, mag fouten maken en krijgt erkenning en waardering voor je werk. Hier ben je een Pinker, geen nummer.