Amaris kiest Pink Elephant als nieuwe IT-partner

Amaris kiest Pink Elephant als nieuwe IT-partner

Amaris Zorggroep uit Laren (Noord-Holland) heeft Pink Elephant geselecteerd als nieuwe IT-partner. Naast de vernieuwing van de digitale werkplek van Amaris, zal in eerste instantie vooral het serverpark vernieuwd worden. Hierdoor moet de beschikbaarheid van het platform verbeterd worden. Het contract loopt tot 2026, met opties op verlenging.

De Amaris Zorggroep biedt thuiszorg, tijdelijk verblijf en wonen met zorg in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland. De organisatie levert cliënten zorg op maat met zowel ‘fysieke zorg’ als ‘zorg op afstand’. Digitaal wat kan, bijvoorbeeld met Beeldzorg, maar dichtbij wat moet. Amaris beschikt over 14 locaties voor intramurale zorg. De zorggroep biedt zorg aan ongeveer 1.000 intramurale en ruim 2.700 extramurale cliënten en heeft ongeveer 2300 medewerkers.

Een stabiele, veilige en moderne IT-omgeving is voor zorginstellingen letterlijk van levensbelang geworden. Pink Elephant gaat voor Amaris zorgen dat dit wordt gerealiseerd. Hierbij wordt eerst het serverplatform gemigreerd naar een nieuwe versie en verhuisd naar een ander datacenter. Daarna wordt er een nieuwe werkplek uitgerold. Deze werkplek wordt gebaseerd op Pink365, de persoonlijke werkplek van Pink Elephant.

“We zien de samenwerking met Pink Elephant met veel vertrouwen tegemoet” aldus René Hup, bestuurder bij Amaris Zorggroep. “Pink heeft echt een persoonlijke benadering en veel ervaring in zorgsector. Ze hebben al meerdere malen aangetoond dat ze dit soort trajecten aankunnen. Dat geeft vertrouwen”.

“Amaris is echt een gave nieuwe klant voor Pink”, zegt Rob van Rinsum, directeur Pink Elephant. “We gaan ze echt helpen met het verder ontwikkelen en professionaliseren van de ICT-service van Amaris. Met het leveren van de juiste oplossing voor de verouderde hard- en software en met de volgende stap in de ontwikkeling van de ICT-afdeling van Amaris, zodat ze klaar zijn voor de toekomst. En voor sommige van onze medewerkers is Amaris helemaal persoonlijk, omdat Amaris familieleden verzorgt of heeft verzorgd. We zijn immers dicht bij elkaar gevestigd”.

Meer weten? Neem contact op met

Harry Veerman

Key Account Manager +31643378561
Neem contact op

Gerelateerde artikelen