Citrix Summit ’19

Citrix Summit ’19

Begin januari zijn Pinkers Raymond Sijsenaar en Jur Huisman aanwezig geweest bij de Citrix Summit in Orlando. Deze driedaagse beurs staat in het teken van business development en geeft inzichten in de nieuwste Citrix ontwikkelingen. Lees verder voor hun belangrijkste bevindingen.

Over naar de cloud
De rode draad van de Citrix Summit was overduidelijk de overgang naar de cloud. Steeds meer Citrix omgevingen worden geplaatst bij één van de grote cloud leveranciers en Citrix woordvoerders geven aan dat de huidige XenApp en XenDesktop omgevingen over een aantal jaar alleen nog voor legacy applicaties gebruikt zullen worden. Hou er dus rekening mee dat er steeds minder nieuwe features uitkomen voor deze versies.

Cloud features
Momenteel zijn er een aantal nieuwe opties, die alleen voor cloud omgevingen worden vrijgegeven. Eén hiervan is ondersteuning voor multi-user Windows 10 wanneer Microsoft deze vrij zal geven. Hiermee Kunnen SBC oplossingen worden aangeboden op een Windows 10 besturingssysteem.

Een ander is auto scaling. Hierbij worden VDI’s automatisch aangemaakt en verwijderd. Omdat je bij cloud diensten alleen betaalt voor gebruik van machines, kunnen hiermee de kosten omlaag.

Licenties en klantportals
Op het gebied van Citrix licenties voor service providers gaat het richting multi-tenant oplossingen. Zo kan er centraal een pool van licenties in beheer zijn die voor meerdere klanten gebruikt kunnen worden. Per klant kan er gerapporteerd en gefactureerd worden. Dit betekent dat licenties schaalbaar worden en per maand kunnen worden gefactureerd.

Onlangs heeft Citrix Sapho overgenomen. Sapho is een maker van klantportals. Onder de naam Workspace Portal wil Citrix deze portal gaan inzetten voor het aanbieden van zowel SAAS als on-premise applicaties, virtuele desktops en documenten. Hierbij zal een enkele portal voldoende zijn om, via single sign on, naar verschillende resources te verbinden.

Opvallend
Minder inhoudelijk maar desalniettemin een amusant voorbeeld van Amerikaanse mentaliteit was de sessie “Hoe geef ik een prachtige demo” van Peter Cohan. In deze interactieve workshop werd aangestipt dat het zeer nuttig is om voor jezelf te klappen en te blijven herhalen hoe goed je presentatie is.

Een ander hoogtepunt was het motiverende verhaal van olympisch zwemkampioen Michael Phelps. Hij vertelde hoe hij als topsporter zichtzelf blijft motiveren om beter te worden.

De beurs werd fantastisch afgesloten met een groot feest met een optreden van de Counting Crows.

Bekijk de foto’s van de Citrix Summit

Meer weten? Neem contact op met

Astrid Stoffelsen

HR Manager +31657536266
Neem contact op

Gerelateerde artikelen