Modiform besteedt beheer IT-infrastructuur uit aan Pink Elephant

Modiform besteedt beheer IT-infrastructuur uit aan Pink Elephant

Naarden, 7 mei 2015 – Modiform, een internationaal productiebedrijf van verpakkingen en kweeksystemen voor de tuinbouw, heeft een outsourcing-contract getekend met Pink Elephant voor het beheer van de IT-infrastructuur. Voor het productiebedrijf is dit een volgende stap om technologisch te professionaliseren en de IT meer in lijn te brengen met de organisatiebehoefte.

Pink Elephant zal voor een periode van zeven jaar de IT-infrastructuur voor Modiform gaan beheren. Volgens Marc Konings, Interim ICT-directeur van Modiform, is er bewust gekozen voor een langdurige partnership. “De tuinbouwmarkt verandert snel en IT is steeds belangrijker om daarmee om te kunnen gaan,” zegt Konings. “Pink Elephant neemt in de eerste instantie het beheer van onze IT-infrastructuur over, en ondersteunt ons ook bij het moderniseren van onze systemen en processen.”

Innovatieve oplossingen

Modiform heeft circa 150 medewerkers in dienst en levert allerlei producten voor de tuinbouw, waaronder bloempotten, kweek- en stekplaten en transport-trays. Zowel de werkplekomgeving als de onderliggende IT-infrastructuur was aan vernieuwing toe. Konings: “Door de verouderde IT te vernieuwen, kunnen we onze bedrijfsprocessen verbeteren en onze dienstverlening beter afstemmen op de wensen van onze klanten. Pink Elephant is voor ons de beste partner om dit te realiseren. Hun dienstverlening is van hoge kwaliteit en zij adviseren ons ook over functionele toepassingen die van meerwaarde kunnen zijn voor onze business.”

Modiform schenkt IT aan goed doel

De komende maanden zal de transitie plaatsvinden en geeft Modiform het beheer uit handen. Hierbij zal een deel van de bestaande IT-hardware beschikbaar komen, dat door Modiform als onderdeel van het MVO-beleid belangeloos aan het Leger des Heils wordt geschonken. Jan-Dirk Krispijn, directeur Outsourcing van Pink Elephant: “Modiform is een mooi Nederlands familiebedrijf met het hart op de juiste plaats, dat prima binnen de gekozen Outsourcing Strategie van Pink Elephant past. Wij kijken er naar uit om hun IT-beheer over te nemen en ze daarnaast te ondersteunen bij de transitie naar een nieuwe IT-omgeving, die beter aansluit op de business van Modiform en hun wensen voor de toekomst.”

Meer weten? Neem contact op met

Jan Peter Alberda

Brand Manager +31882356655
Neem contact op

Gerelateerde artikelen