VfPf kiest Pink Elephant als nieuwe ICT-partner

VfPf kiest Pink Elephant als nieuwe ICT-partner

Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf), een organisatie die zich richt op een maximale inzet van personeel in het primair onderwijs, heeft onlangs Pink Elephant gekozen als IT-partner. Pink Elephant gaat onder meer het beheer van de vaste en mobiele telefoniediensten overnemen en de 150 werkplekken van de medewerkers van VfPf transformeren naar Pink365 met sociaal intranet. Ook worden de thuiswerkende medewerkers van VfPf op de thuislocatie ondersteund. De overeenkomst kwam tot stand via een Europese aanbesteding en geldt voor drie jaar, met opties op verlenging.

Het Vervangingsfonds en Participatiefonds zijn in de jaren negentig opgericht als zbo (zelfstandig bestuursorgaan) en werken nauw samen in één organisatie, het bestuursbureau VfPf in Rotterdam. Onderwijskwaliteit begint bij goed functionerende schoolorganisaties met een doordacht personeelsbeleid. VfPf ondersteunt schoolbesturen en medewerkers in het primair onderwijs daarbij: met expertise en ervaring van binnen én buiten het onderwijsveld. VfPf biedt altijd maatwerk dat afgestemd is op regionale behoeftes. Waar nodig vangt VfPf de financiële gevolgen van verzuim en werkloosheid op. Zo werkt VfPf samen met schoolbesturen aan een aantrekkelijke en vitale sector waar medewerkers gezond en met plezier kunnen werken.

VfPf heeft de afgelopen twee jaar al een flinke ontwikkeling doorgemaakt en blijft de komende jaren groeien. De nieuwe werkomgeving zal dan ook ingericht zijn op groei. Alle medewerkers van VfPf hebben sinds maart 2020 vanuit huis gewerkt, volgens de richtlijnen van het RIVM. Gedeeltelijk thuiswerken blijft na de corona-crisis de norm. Pink Elephant zal dan ook de thuiswerkers ondersteunen met Pink@Home. Dit is een propositie van Pink waarbij mensen die vanuit huis werken op locatie ondersteuning krijgen bij IT-verstoringen. Ook zal Pink Elephant hardware uitsturen en innemen via pakketpost.

De transformatie van de op Microsoft365 gebaseerde werkplek wordt inmiddels voorbereid. Hierbij zal het sociaal intranet van Embrace en de applicatie-ontsluiting van Liquit, beide partners van Pink Elephant, worden ingezet. Resultaat is een werkplek die op ieder internet device te benaderen is.

“We verwachten veel van de samenwerking met Pink Elephant. We bieden onze medewerkers graag een flexibele werkplek. De combinatie van nieuwe telefonie-mogelijkheden en de ondersteuning met Pink@Home maakt onze digitale werkomgeving maximaal flexibel. Waarmee we goed voorbereid zijn op de komende groei,” aldus Hein Mak, manager Dienstverlening van het VfPf.

“Met VfPf als klant laten we als Pink weer zien dat onze persoonlijke werkplek Pink365 heel goed past in alle sectoren,” aldus Rob van Rinsum, directeur van Pink Elephant. “Ik verwacht de komende tijd veel van de combinatie van Pink365 en Pink@Home. Gelukkig lijken we binnenkort weer wat meer naar kantoor te kunnen, maar thuiswerken heeft zich echt bewezen het afgelopen jaar. Dan is het gaaf om te zien dat onze werkplek Pink365 bij medewerkers thuis ondersteunt wordt. Want voor die mensen is het lastig om even bij de Helpdesk langs te lopen bijvoorbeeld.”

Lees ook het artikel in de Computable hierover

Meer weten? Neem contact op met

Ron Janbroers

Key Account Manager +31610745225
Neem contact op

Gerelateerde artikelen