Snel weer aan de slag na een incident 

Disaster Recovery

Snel weer aan de slag na een incident  Disaster Recovery

Bescherming van data is belangrijk, maar beschikbaarheid misschien nog wel meer. Met een veilige kopie van uw bedrijfsdata in de cloud bent u weliswaar beschermd tegen dataverlies, maar na een calamiteit of een cyberaanval is uw IT-omgeving niet snel weer beschikbaar. Daarvoor heeft u een Disaster Recovery oplossing nodig: DMaaS DR van Pink Elephant. 

DMaaS Disaster Recovery (DR) van Pink Elephant 

Wilt u de zekerheid dat uw systemen altijd up-and-running zijn? Kies dan voor de dienstverlening van Pink Elephant. Als één van de eerste bedrijven in Nederland ontwikkelden wij Disaster-Recovery-as-a-Service (DMaaS DR). Daarmee helpen wij inmiddels talloze organisaties in binnen- en buitenland. Met DMaaS DR: 

  • Helpen wij u snel weer up-and-running te zijn na een calamiteit 
  • Creëren we een veilige off-site kopie van uw bedrijfskritische informatie 
  • Kan uw IT-omgeving efficiënt worden hersteld en online gebracht in de Pink Elephant-cloud 
  • Werken we samen met u aan een DR Plan, wat we jaarlijks testen 
  • Heeft u toegang tot bewezen en stabiele technologie van onder andere Commvault, Zerto, Cohesity en NetApp 

Talloze bedrijven en enterprise organisaties in binnen- en buitenland gingen u al voor. Lees bijvoorbeeld over de ervaringen van Hogeschool Windesheim, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en Isah met DMaaS DR. Wilt u meer weten over de diensten van Pink Elephant? Neem dan contact met ons op of bel +31 88 235 66 55.

Meer over DMaaS Disaster Recovery  

Disaster Recovery, meestal ingezet als uitbreiding op DMaaS Back-up, gebruikt een off-site datakopie om uw bedrijfskritische servers te herstellen. En deze weer online te brengen in de Pink Elephant-cloud. Via een beveiligde netwerkverbinding krijgen uw medewerkers na een calamiteit snel weer toegang tot hun systemen en gegevens.

Verschillende niveaus en DR Plan
U kunt onze DMaaS DR dienst afnemen in verschillende niveaus, afhankelijk van de hoeveelheid data en de door u gewenste hersteltijd. De dienst is ook beschikbaar voor specifieke bedrijfssoftware. Als onderdeel van de dienst werkt een Pink Elephant-specialist samen met u een DR Plan. Hierin leggen we uw wensen en een aantal praktische zaken worden vast. Aan de hand van dit plan doen we jaarlijks een test, om er zeker van te zijn dat het plan werkt. Gedurende het jaar monitoren onze specialisten voor u de performance. Periodiek bekijken we samen met u of de gekozen oplossing nog voldoet aan uw wensen. 

Betrouwbare partners
DMaaS DR bieden wij aan op basis van bewezen technologie van onder andere Commvault, Zerto, Cohesity en NetApp. Een bewezen stabiele oplossing die uw organisatie, samen met een uitvoerig DR Plan, continuïteit en beschikbaarheid oplevert bij calamiteiten. 

Hoe kunnen wij u helpen?
Talloze bedrijven in binnen- en buitenland kozen al voor onze oplossingen. Wij zijn erg benieuwd naar uw scenario. Onze experts staan klaar om u met raad en daad bij te staan. Wilt u meer weten over disaster recovery? Of over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op of bel +31 88 235 66 55. 

Disaster Recovery: wat is het eigenlijk?

Disaster Recovery (DR) is het proces van het hervatten van de bedrijfsvoering na het optreden van een calamiteit, zoals natuurrampen, een hack of ransomware aanval. Hieronder valt het herstellen van de toegang tot gegevens, hardware, software, netwerkapparatuur, stroomvoorziening en connectiviteit. Het doel van Disaster Recovery is om de hersteltijd na een verstoring te minimaliseren, want verstoringen kunnen leiden tot omzetverlies, merkschade en ontevreden klanten. En hoe langer de hersteltijd, hoe groter de negatieve impact op het bedrijf. Om een efficiënte Disaster Recovery strategie te waarborgen, zijn oplossingen zoals DMaaS DR essentieel. Vaak ligt hieraan een gedegen Disaster Recovery Plan ten grondslag. Wilt u hier alles over weten? Download dan ons gratis E-Book! 

Op zoek naar een Disaster Recovery Plan? 

Hoe een organisatie reageert op een calamiteit, staat beschreven in een Disaster Recovery plan. Dit is een gedetailleerd document waarin een proces of een reeks procedures staan beschreven om de organisatie voor te bereiden op een zo kort mogelijke hersteltijd tijdens een ongepland incident. Een dergelijk document is vaak geen interne aangelegenheid, maar dient ook te worden afgestemd met externe leveranciers zoals Pink Elephant. Met een goed DR Plan, wat regelmatig wordt getoetst en getest, kan een organisatie de gevolgen van een incident tot een minimum beperken en haar corebusiness snel kan hervatten. 

Wat staat er in een Disaster Recovery Plan?  

Een Disaster Recovery Plan van Pink Elephant bevat gedetailleerde instructies over hoe de organisatie dient te reageren, hoe het DR-proces verloopt en wie welke taken en verantwoordelijkheden heeft. Bij het maken van een Disaster Recovery Plan doorloopt een organisatie verschillende stappen, waaronder: 

  • Assessment van de omgeving, servers en applicaties volgens het CIA TRIAD model (Confidentiality, Integrity & Availability)  
  • Stellen van KPIs, zoals RTO en RPO Bepalen van de DR-locatie(s)  
  • Testen, testen en nog eens testen  

Om uw organisatie te helpen bij het maken van een goed en volledig Disaster Recovery Plan hebben wij een Werkboek samengesteld. Het Disaster Recovery Werkboek van Pink Elephant helpt organisaties om de eerste stappen te zetten en is hier gratis te downloaden. 

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Martijn van Impelen

Neem contact op met

Martijn van Impelen

Accountmanager +31615894943

Bij de brandweer is kunnen vertrouwen op je ICT cruciaal.

Bij de brandweer is kunnen vertrouwen op je ICT cruciaal.
Dick van Baarle Brandweer Gooi & Vechtstreek
Bekijk de case