Case

Brandweer G & V

Case Brandweer G & V

De samenwerking tussen Pink Elephant en het brandweerkorps Gooi en Vechtstreek (BGV) is een goed voorbeeld van waar het opbouwen van een professionele vertrouwensrelatie toe kan leiden. In dit geval kwam uit een project op financieel-administratief gebied een drietal andere projecten voort, waarbij ICT-dienstverlener Pink Elephant de volledige breedte en diepte van zijn kennis moest inzetten.

De brandweerkorpsen in de Gooi- en Vechtstreek fuseerden per 1 januari 2009. Negen gemeentelijke en één regionaal korps worden daarbij voortaan centraal aangestuurd vanuit het Brandweerkorps Gooi en Vechtstreek (BGV) in Hilversum. Na het initiële besluit werd er een ICT-werkgroep opgezet met vertegenwoordigers van alle tien korpsen en de negen betrokken gemeenten. De werkgroep besloot volgens hoofd bedrijfsvoering BGV Dick van Baarle al vrij snel dat er een nieuw overkoepelend datanetwerk moest komen. “De bestaande netwerken waren deels verbonden aan de specifieke gemeenten en waren wisselend van kwaliteit.”

Bij de brandweer is kunnen vertrouwen op je ICT cruciaal.

Dick van Baarle Brandweer Gooi & Vechtstreek

Hoewel de knoop officieel pas op 6 november 2008 is doorgehakt, gingen de voorbereidingen voor een nieuw netwerk al in het voorjaar van start, vertelt Van Baarle. “We stelden toen een programma van eisen op met de verschillende technische specificaties voor de bekabeling enerzijds, het serverpark en de kantoorautomatisering anderzijds. Beide offertetrajecten zijn vervolgens op basis van de Europese regels aanbesteedt.”

Uiteindelijk kwam ICT-dienstverlener Pink Elephant bij beide offertetrajecten als beste partner uit de bus, vertelt Van Baarle. “Hoewel je vaak hoort dat geld de doorslaggevende rol speelt, was dat hier niet alleen het geval. Geld is zeker belangrijk, maar voor ons gaf mede de doorslag hoe professioneel Pink Elephant het offertetraject al oppakte. Zij zetten er een team van vier mensen op, die duidelijk lieten blijken echt naar onze specifieke eisen en noden te kijken. Een dergelijke professionaliteit gaf ons veel vertrouwen. En bij een organisatie zoals de brandweer is het kunnen vertrouwen op al je systemen cruciaal.”

Download de case over Brandweer Gooi en Vechtstreek

Meer weten? Neem contact op met

Armand Hettinga

Accountmanager +31613908113
Neem contact op

Meer cases Alle cases

 • olifanten4800

  ISAH

  Back-up draait om zekerheid en daarom schakelde Isah onze expertise in om…

  Lees meer
 • HMC

  HMC

  HMC koos voor haar nieuwe backupomgeving voor Cohesity.

  Lees meer
 • 2021-01-13DepositphotosCoronavideobellenmetkleinkinderen

  Noorderboog

  Lees welke voordelen Zorggroep Noorderboog van de nieuwe Pink365-werkplek heeft.

  Lees meer
 • aardappelen

  Agrico

  Agrico is een aardappelhandelshuis uit Emmeloord dat al 40 jaar aardappelrassen kweekt en verhandelt.

  Lees meer