Perry van der Weijden aangesteld als nieuwe CEO van Pink Elephant

Perry van der Weijden aangesteld als nieuwe CEO van Pink Elephant

Amsterdam, 4 januari 2024The Digital Neighborhood, een snelgroeiende gemeenschap van dertien onafhankelijke techbedrijven gespecialiseerd in Microsoft Cloud en AI, heeft Perry van der Weijden aangesteld als de nieuwe CEO van Pink Elephant Nederland. Van der Weijden neemt met ingang van 1 januari 2024 de leiding over van Rob van Rinsum en Mark de Lange, die binnen The Digital Neighborhood een centrale rol gaan vervullen.

Van der Weijden is sinds oktober 2023 bij Pink Elephant onderdeel van de directie en heeft al een grote impact gehad. Hij gaf leiding aan de interne organisatie en was verantwoordelijk voor de integratie van DMP als nieuw bedrijfsonderdeel van Pink Elephant. Van der Weijden heeft veel ervaring in bestuursfuncties. Zo was hij CIO en hoofdingenieur-directeur bij Rijkswaterstaat en was hij oprichter en algemeen directeur van de Shared Services Organization van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij werd ook uitgeroepen tot “CIO van het Jaar” in 2019.

Naar The Digital Neighborhood
Rob van Rinsum en Mark de Lange gaan zich fulltime inzetten voor The Digital Neighborhood als Practice Leads voor Cloud Infrastructure & Security in Noord-Europa. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitbreiding en ontwikkeling hiervan. The Digital Neighborhood kent daarnaast nog drie focusgebieden: Cloud Consultancy & App Development, Business Management Solutions, en Data Science & Business Intelligence. Met deze strategische stap kan The Digital Neighborhood zijn positie als toonaangevende Microsoft Cloud en AI-speler in Noord-Europa verder versterken. Van Rinsum en De Lange zijn ook benoemd tot fulltime leden van de Raad van Bestuur van The Digital Neighborhood.

Pink Elephant is een cruciale speler binnen The Digital Neighborhood, met een sterke focus op de moderne werkplek, gespecialiseerd in outsourcing, storage- en back-updiensten, security, professional services en hardwarediensten.

Rob van Rinsum en Mark de Lange kennen Van der Weijden al jaren en hebben in verschillende rollen met hem samengewerkt. De afgelopen maanden zagen ze zijn toegevoegde waarde als directeur bij Pink Elephant al: “We zijn ontzettend blij dat Perry Pink gaat leiden. Zijn bewezen expertise in organisatorische integratie, samen met zijn uitgebreide kennis over ons team en onze klanten, maakt hem van onschatbare waarde. De aanstelling van Perry als CEO markeert een cruciaal moment voor Pink Elephant, waarbij we ons klaarmaken voor de volgende groeifase. Hierbij zullen we sterk de nadruk leggen op de veranderende IT-ervaring voor eindgebruikers, zoals de integratie van AI in het dagelijks werk om efficiënter en productiever te kunnen zijn. We zijn ervan overtuigd dat Perry de focus die Pink de afgelopen jaren heeft gehad op het vergroten van de toegevoegde waarde van IT voor klanten alleen nog maar zal versterken.”

Perry van der Weijden ziet de werkplek als de kern van de digitale transformatie binnen organisaties: “De komende jaren zullen we getuige zijn van meer innovatie van de werkplek, met name door de opkomst van AI, en een verbeterde toegankelijkheid van informatie. Er liggen grote kansen voor Pink Elephant in dit dynamische landschap.” Van der Weijden ziet ook de grote voordelen van samenwerking met andere bedrijven in The Digital Neighborhood om een uitgebreid dienstenpakket te kunnen leveren aan de indrukwekkende collectie klanten.

Meer weten? Neem contact op met

Jan Peter Alberda

Brand Manager +31882356655
Neem contact op

Gerelateerde artikelen