KNLTB besteedt IT opnieuw uit aan Pink Elephant

KNLTB besteedt IT opnieuw uit aan Pink Elephant

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) verlengt het outsourcingcontract met Pink Elephant voor de komende drie jaar. Pink Elephant verzorgt al sinds 2014 de kantoorautomatisering voor KNLTB. Met de nieuwe oplossing maakt KNLTB de overstap naar de cloud.

Met ruim 1700 tennisverenigingen en bijna 570.000 tennissers is de KNLTB in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities en toernooien en voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Daarnaast adviseert en ondersteunt zij tennisverenigingen en zet de tennisbond zich in voor de promotie van tennis voor alle leeftijden zowel op recreatief als wedstrijdniveau. Voor KNLTB is het uitbesteden van IT belangrijk. Erik Poel, Algemeen Directeur: ‘We willen ons kunnen focussen op het maatschappelijk belang van tennis en de verenigingen. Dit vraagt om snelle en stabiele werkplekken voor medewerkers. Om deze stap te maken hebben we Pink Elephant opnieuw als partner geselecteerd.’

Momenteel maakt KNLTB nog gebruik van de Citrix oplossing van Pink Elephant. De behoefte van KNLTB is echter verschoven naar een snellere, flexibelere werkplek die gepaard gaat met een nieuwe, efficiëntere manier van werken en beheren. Alle 100 medewerkers en daarnaast 100 vrijwilligers worden voorzien van de nieuwe functionaliteit. De migratie zal gefaseerd worden uitgevoerd om de impact op de organisatie tot een minimum te beperken. De cloud-oplossing maakt met name gebruik van de functionaliteiten uit de Microsoft 365 Suite dat volgens een SaaS-model zal worden afgenomen en zorgt ervoor dat de medewerkers van KNLTB altijd en overal kunnen werken, dat de werkplek goed beveiligd is en dat er goed kan worden samengewerkt met partners binnen en buiten de organisatie.

Omdat werken vanuit de cloud gepaard gaat met een nieuwe manier van denken, werken en samenwerken, begeleidt Pink Elephant de medewerkers van KNLTB naar de nieuwe werkplek middels een ICT adoptie- en digitale vaardigheidstraining. Doel van de trainingen is om de medewerkers van KNLTB optimaal gebruik te laten maken van de geboden functionaliteiten, en de beheerders kennis te laten maken van de nieuwe manier van beheren. Rob van Rinsum, Commercieel Directeur Pink Elephant: ‘We zijn trots op het feit dat we de KNLTB tot onze klantenkring mogen blijven rekenen, en verheugen ons op een verdere continuering van ons partnership de komende drie jaar.”

Meer weten? Neem contact op met

Robert van Zelm

Accountmanager +31645311133
Neem contact op

Gerelateerde artikelen