Case

WEA Zuid-West

Case WEA Zuid-West

WEA Zuid-West is in 2014 ontstaan uit een splitsing van WEA Zeeland, twee afzonderlijke maatschappen, liet zijn IT bij de andere maatschap achter en ging op zoek naar een vaste partner voor het leveren van online werkplekken. Binnen de eigen gelederen was onvoldoende technologiekennis om zelfstandig de best passende oplossing te kiezen. Dat terwijl technologie kritisch was en is voor de business van het accountancy- en adviesbedrijf. Inmiddels bedient WEA Zuid-West zijn klanten met onder meer de online service ‘Joost’. De werkplekken van de medewerkers bevinden zich in de Cloud bij Pink Elephant, dat als IT-beheer én sparringpartner fungeert.

Integraal zijn we zeer tevreden over zowel de samenwerking als de Cloud oplossing.

Gertjan Spijk Vennoot WEA Zuid-West

Door uitbesteding werkplekken meer focus op kerntaken

WEA Accountants & Adviseurs telt in totaal acht maatschappen en twintig vestigingen. De maatschap ging op zoek naar kwalitatief hoogwaardige online werkplekken en vond ze bij Pink Elephant. Gertjan Spijk, vennoot van WEA Zuid-West: “IT speelt een almaar grotere rol in onze bedrijfsvoering, tot het aanbieden van online accountancy aan toe. Onze technologische kennis is echter beperkt. Wij richten ons het liefst volledig op onze cliënten. Mede om die reden besloten we IT als service te gaan afnemen. Daarvoor hadden we een nieuwe leverancier nodig. We besloten een onderzoek te doen naar de meest geschikte partner. Via grondige marktverkenning kwamen we bij Pink Elephant terecht.”

De reden dat WEA Zuid-West de voorkeur gaf aan Pink Elephant ging verder dan de uitkomsten van de Cloud Profiler alleen. Spijk: “Zoals gezegd, diverse resultaten uit het onderzoek waren voor ons een eyeopener. Maar ze toonden in heldere bewoordingen aan het accountancy vak goed te begrijpen. We kregen zodoende het gevoel dat ze ons meer konden bieden dan Cloud services alleen.

Download de complete case

Meer weten? Neem contact op met

Rob van Rinsum

Directeur Nederland +31629528835
Neem contact op

Meer cases Alle cases