USG Legal Professionals

USG Legal is ruim twintig jaar geleden ontstaan uit een thuispraktijk met ervaren juristen. In de loop der jaren is USG Legal uitgegroeid tot een organisatie met meer dan driehonderd juristen op verschillende niveaus (junior, medior, senior) aan het werk binnen de zakelijke markt, overheid en non profit sector. Door de specialistische juridische kennis op tal van rechtsgebieden is USG Legal in staat zeer complexe trajecten uit te voeren. IT is daarin een belangrijke facilitator. USG Legal liep tegen technische beperkingen aan bij de oude versie van Synergy wat betreft browsers en infrastructuur. Onder andere dat de juridische professionals waar de organisatie mee werkt hun uren niet konden indienen. Een moderniseringsslag was nodig om deze en andere beperkingen op te lossen en meer flexibiliteit in te brengen in het systeem, zodat USG Legal zich kan richten op de toekomst.

“Synergy is een belangrijke factor in onze bedrijfsvoering: zonder Synergy kunnen we veel van onze businessmodellen niet uitvoeren.”
Marcel van der Linden, financieel directeur

Behoefte aan continuïteit en managementinformatie

De samenwerking tussen USG Legal en Pink Elephant loopt al vanaf 2008, toen Synergy Classic werd geïmplementeerd. Marcel van der Linden, financieel directeur USG Legal, vertelt hoe dit tot stand is gekomen: “Voorheen hadden we een maatwerk applicatie bij een kleine leverancier. Naast dat dat systeem ons geen managementinformatie bood werd het ook te risicovol om honderd procent afhankelijk te zijn van één partij.” Om de continuïteit te garanderen is gezocht naar een grotere leverancier, die daarnaast ook de gewenste uitbreiding van functionaliteiten kon bieden. USG Legal kwam op een evenement in contact met Pink Elephant, waarna Pink Elephant uitgenodigd werd om hun oplossing op basis van Exact Synergy te presenteren. “Er was geen andere partij die ons zo compleet kon bedienen als Pink Elephant met Synergy en de verschillende bouwstenen. De dossieroplossing waar we behoefte aan hadden konden andere partijen ons niet bieden, maar bij Pink Elephant lag hij al klaar. Met QlikView erbij kregen we ook inzicht in managementinformatie.”

Gebruiksvriendelijk stuurinformatie verkrijgen

Met de migratie van Synergy Classic naar Synergy Enterprise is ook QlikView geüpdatet. Deze Business Intelligence tool biedt USG Legal informatie over KPI’s waarmee de organisatie op alle lagen aangestuurd kan worden. “Het fijne aan QlikView,” vertelt Van der Linden, “is dat er wordt gekeken naar de daadwerkelijke gebruikers in plaats van naar de ITers. Daarom is het systeem erg gebruiksvriendelijk. Omdat onze processen zeer complex zijn helpt een consultant van Pink Elephant ons om de juiste data op de juiste plek te zetten zodat wij de juiste managementinformatie uit QlikView kunnen halen.” Wat betreft stuurinformatie zijn er een aantal zaken belangrijk. Detachering van juridische professionals maakt een groot deel uit van de dienstverlening van USG Legal, evenals het verwerken van dossiers. Belangrijke KPI’s zijn dan onder andere hoeveel mensen heb je in dienst, wat zijn de marges, hoeveel tijd wordt er aan de dossiers besteed, en de doorlooptijd. “Op basis van die KPI’s kunnen we onze mensen aansturen en processen efficiënt inrichten,” aldus Van der Linden.

Download

Download de case over: USG Legal Professionals

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail